ΤΙ ΕΙΝΑΙ PTC SITE KAI ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Είναι μία μέθοδος για να κερδίσουμε χρήματα online  πατώντας διαφημίσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει κάποιοι διαφημιστές. Τα χρήματα που κερδίζουμε διαφέρουν από διαφήμιση σε διαφήμιση, ανάλογα με το πόσα πλήρωσε ο διαφημιστής.
Όλες οι διαφημίσεις έχουν timers. Ο χρήστης πρέπει να μείνει στη διαφήμιση τόσο χρόνο όσο ορίζει ο timer ο οποίος διαφέρει επίσης σε κάθε διαφήμιση Μετά από το χρόνο αυτό κερδίζει τα χρήματα που ορίζει η διαφήμιση, τα οποία μπαίνουν στο λογαριασμό του. Εάν ο χρήστης κλείσει τη σελίδα πριν λήξει ο timer τότε δεν κερδίζει τίποτα.
Τα site πληρώνουν μέσω paypal, e-gold, moneybookers, alertpay κ.ο.κ. Κάθε site πληρώνει σε διαφορετικές υπηρεσίες, άλλα τα πιο πολλά υποστηρίζουν paypal. Για να πληρώσει το site πρέπει να φτάσει ο χρήστης ένα ελάχιστο όριο που διαφέρει σε κάθε site (συνήθως από $0.05 έως $10). Μετά μπορεί να ζητήσει την πληρωμή του ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι των sites που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα τα κέρδη είναι οι REFERRAL. Referral είναι ο χρήστης που γράφεται με την σύσταση κάποιου άλλου. Κάθε χρήστης παίρνει ένα ποσοστό των κερδών του referral του (δε τα χάνει ο referral, αυτά είναι μπόνους). Το ποσοστό αυτό αλλά και τα επίπεδα διαφέρουν σε κάθε site. Π.χ. έστω ένα site με referral commission 100% και 1 level. Τότε ο χρήστης παίρνει 100% από τα κέρδη κάθε χρήστη που έγραψε. Δε κερδίζει όμως τίποτα από αυτόν που θα γράψει αυτός που έγραψε. Στα site με πάνω από ένα level τότε κερδίζει ο χρήστης απο αυτόν που έγραψε, και από αυτόν που έγραψε εκείνος που έγραψε κ.ο.κ για όσα επίπεδα ορίζει το site. Προσοχή, τα site δεν έχουν σχέση με πυραμίδες, σε κανένα site δε κερδίζεις σε απεριόριστα επίπεδα. Όσο πιο πολλα είναι τα επίπεδα τόσο μειώνεται και το ποσοστό κέρδους από τους referrals. Ο λόγος που δίνουν αυτή τη δυνατότητα τα site είναι για να έχουν πιο πολλούς χρήστες. Πράγμα που σημαίνει περισσότερους διαφημιστές, άρα και περισσότερα κέρδη.