ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ BLOG

Φτιάξτε το δικό σας site ή αν δεν έχετε τις γνώσεις, κάντε ένα blog. Βάλτε μέσα ενδιαφέροντα πράγματα με τα οποία ασχολείστε και μπορείτε να προσφέρετε γνώση και να το ενημερώνετε συχνά. Απαιτεί αρκετή δουλειά και υπομονή. Σε βάθος χρόνου αν είναι όλα εντάξει και απασχολήστε, θα αρχίσει να φέρνει καρπούς. Θα βάλετε διαφημίσεις και αν έχετε αρκετό κόσμο, κάποιοι θα πατάνε στις διαφημίσεις αυτές και θα πληρώνεστε από τις διαφημιστικές εταιρείες, τώρα θα μου πείτε τις διαφημίσεις που θα τις βάλω για να εχω αποτέλεσμα η τι διαφημίσεις πρεπει να βάλω
Είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Το wordpress και ο Bloger δεν έδωσαν μόνο την δυνατότητα έκφρασης σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, με την παροχή δωρεάν ιστοσελίδας, αλλά άλλαξαν και τον διαφημιστικό χάρτη. Σε τέτοιο βαθμό, που έχει επηρεαστεί και το τηλεοπτικό κόστος της διαφήμισης.
Εκεί που ο υποψήφιος διαφημιζόμενος έπρεπε να ματώσει την τσέπη του για να προβληθεί, βρήκε μπροστά του μια θάλασσα από σελίδες, στις οποίες μπορεί να διαφημιστεί με πάρα πολύ μικρό κόστος, σχεδόν δωρεάν. Ο μπλόγκερ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (και δεν τον νοιάζει κιόλας) να αναθέσει σε επαγγελματία το διαφημιστικό κομμάτι της σελίδας του. Κοπανάει δυο-τρεις διαφημίσεις (ότι να 'ναι και όπου να 'ναι) στη σελίδα του και περιμένει να έρθουν τα λεφτά. Δημιουργούνται έτσι στρατιές αναγνωστών ιστολογίων, οι οποίοι βλέπουν τις διαφημίσεις μηχανικά. Τους δημιουργείται υποσυνείδητα το προφίλ του διαφημιζόμενου, ο διαφημιζόμενος έχει πετύχει τον αρχικό σκοπό του (ευρεία προβολή) και πέρασε τα μηνύματα του και ο μπλόγκερ έχει μείνει να κοιτάζει τον λογαριασμό του, να μετράει μερικά λεπτά του ευρώ.
 Βασικός παράγοντας για να μπορεί ένα μπλογκ να είναι ευέλικτο διαφημιστικά, είναι το αρχικό του στήσιμο. Ιδανικά backrounds είναι τα μονόχρωμα. Από τα ανοιχτόχρωμα, το λευκό είναι το το πιο εύχρηστο για διαφημίσεις κειμένου, γιατί μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να φαίνονται σαν κομμάτι των άρθρων.
Η γραμματοσειρά που θα επιλέξετε για τις αναρτήσεις σας είναι επίσης πολύ σημαντική.
Το τρίτο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το πλάτος, τόσο του κυρίου σώματος της σελίδας όσο και των πλευρικών. Και οι text ads και τα banners ads έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις (120Χ60, 780Χ90 κ.λ.π.) Θα πρέπει να προβλέψετε στο πλάτος μπλογκς σας να χωράει το διαφημιστικό πλαίσιο και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως μετά και περισσεύουν δεξιά και αριστερά τα πλαίσια.
Η σωστή τοποθέτηση μιας διαφήμισης σε ένα blog εξαρτάται από το κριτήριο που θα θεωρήσουμε ως πιο σημαντικό.
Υπάρχουν 4 πολύ δυνατά σημεία για να μπει διαφήμιση. Το πρώτο είναι ακριβώς πάνω από τον τίτλο του blog, στο οποίο ενδείκνυται να μπει μια οριζόντια μπάρα που θα έχει το ίδιο μήκος με τον τίτλο και θα περιλαμβάνει κυλιόμενο διαφημιστικό κείμενο ροής δεδομένων, με τα γράμματα να κινούνται από δεξιά προς τα αριστερά.
Το δεύτερο δυνατό σημείο, είναι ακριβώς κάτω από τον τίτλο του blog, στο οποίο ενδείκνυται να μπει ένα ορθογώνιο banner, ίδιου μήκους με τον τίτλο και πάχους τουλάχιστον το πάχος του τίτλου. Το banner θα περιέχει διαφήμιση εικόνας και όχι κειμένου, με θέμα πολύ κοντά στον τίτλο του blog.
Τα άλλα δύο  σημεία είναι αυτά που βρίσκονται στην κορυφή των δύο πλευρικών μπαρών.

Για το τέλος άφησα τις  εταιρίες που εγώ χρησιμοποιώ και ξέρω οτι είναι αξιόπιστες:

Monetize your site!